måndag 17 december 2012

Mattekalendern 17/12

Många hade rätt på kalendern igår. 17 kr ska han betala.
Jag får nog ta till ännu svårare uppgifter. Få se vad ni tycker om den här då?

Tomtefar bakar pepparkakor till julmarknaden. Han funderar över priset på kakorna och summerar för varje rad och kolumn. Men vad kostar gubben, stjärnan, hjärtat, granen och cirkeln var och en för sig?

Bit i dom pepparkakorna en stund och skriv svaret sen.
Lösningen i morgon som vanligt..

8 kommentarer:

 1. Natalie jag tror att man ska räkna så här“ man ska ta en av varje rad kostar 4. Och hela raden kostar 9. Den andra kostar gubben 6 och tre kostar 12 tillsammans. Den tredje är så här. En gran kostar 8 och tre kostar 16. Natalie har jag rätt.

  SvaraRadera
 2. Larsa den där sången är svårt vi tar IN THE CLUB. Okej??????

  SvaraRadera
 3. Jag tror att en gubbe kostar 4 kronor eftersom 4 gånger 3 är 12.Och en stjärna kostar 3 kronor eftersom en gubbe kostar 4 kronor så tänkte jag,vad gånger 2 plus 4 blir 10 och 3 gånger två blir sex och sex plus fyra blir ju tio.Med cirkeln var det samma sak,vad gånger två plus fyra är fjorton och det är ju 5 eftersom 5 gånger två blir 10 och 10 plus fyra blir ju 14,så en cirkel är värd 5 kronor.Och hjärtat är värt 1 eftersom en stjärna är värd 3 och en cirkel är värd 5 och plussar du ihop talen får du ju 8,och 8 plus 1 är ju 9,så ett hjärta är värt 1 krona.Och granen är värd 8 eftersom ett hjärta är värt 1 och en gubbe är värd 4 och om man plussar ihop talen får du ju fram talet 5 och fem plus vad blir 13,svaret är ju 8,så en gran är värd 8 kronor.

  NATALIE
  I den här frågan handlar det om att ta hjälp av de talen som du har och då blir det ju lätt.

  SvaraRadera
 4. Det är fett lätt gubbarna koster 4 kr var och stjärnorna kostar 3 kr var och cirklarna kostar 5 kr var och granen kostar 8 kr.

  SvaraRadera
 5. vadå tjo bror?????

  SvaraRadera

 6. ja tjo bror

  SvaraRadera