fredag 21 december 2012

Mattekalendern 21/12

Nisrin var först med lösningen igår och den var ju helt rätt. Idag kommer en klurig igen. Att försöka rita sig fram till svaret är en bra idè.


Du har 36 röda julgranskulor och 60 vita. Dessa kulor ska läggas i lådor när julen är slut. Alla lådor ska innehålla lika många kulor och det måste vara samma färg på alla kulor i en låda. Hur många lådor behöver du minst ha?
Eller den kanske inte var så klurig när jag tänker efter...
Ha det skönt idag så hörs vi i morgon.

6 kommentarer:

 1. Den här frågan är ju lätt!du behöver minst 16 lådor eller så behöver du 8 lådor,det beror på vad du svarar för jag tänkte sexans tabell,och jag började med sex gånger sex är 36 då visste jag att du behöver 6 lådor till alla röda julgranskulor i 36 eftersom du gångrar med sex.sedan tänkte jag att det måste vara sex gånger någonting eftersom alla lådor måste innehålla lika många kulor och som tur är är 60 ett tal i 6:ans tabell för tio gånger sex är ju 60.Och sedan var det bara att plussa 10 med 6 och svaret är 16.Sedan skrev jag ju också att du kan behöva 8 lådor eftersom tolv gånger 3 är lika med 36 och 12 gånger 5 är lika med 60.Det finns två svar i den här frågan Natalie!

  Natalie vet du att jag och alla andra somaliska barn i Bäckskolan ska på fest i matsalen eftersom vi kämpat så bra den här terminen och min mamma bakade en kaka med kokos och choklad i,och jag tycker faktist det gått lite dåligt den här terminen efterom vi har prov som vi inte har fått träna på varje vecka,det är inte som när vi har NO prov om T.EX härtat och blodomloppet för då fick vi ju ta med oss vårat häfte och träna.men Mohammed bara slänger 3 papper ihophäftade och säger ordet prov ALLIHOPPA!jag ger inte honom kritik på ett dåligt sätt för utan honom kanske vi inte skulle fira den här lyckade terminen.men han kan ju till nästa termin tänka på att säga att vi har prov veckan före och ge oss ett häfte att träna på.Det var väldig kul när mohammed sa att varje gång det regnar i Afrika så är det hans födelsedag.Wooooooow jag har skrivit hur mycket som helst utan att ens veta om det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt Jebril, det finns fler svar på frågan. När det gäller Mohammed och hans prov kanske du ska be dina föräldrar att prata med honom om proven.
   Rättar han dom? Får ni tillbaka dom? Har du frågat varför ni har prov varje vecka?

   Radera
  2. Du har helt rätt Jebril, det finns fler svar på frågan. När det gäller Mohammed och hans prov kanske du ska be dina föräldrar att prata med honom om proven.
   Rättar han dom? Får ni tillbaka dom? Har du frågat varför ni har prov varje vecka?

   Radera
 2. MARWAN+NEYMAR ÄR BÄST AV HELA VÄRDEN21 december 2012 22:40

  NATALIE VI HADE EN BRA FÄSTE I MATSALEN I DAG VI
  HADE JÄTTE ROLIGT .VI FICK GUDIS,SAFTE OCH MERA MAT. VI SKULLE SVARA NÅGRA FRÅGER.

  SvaraRadera
 3. Han rättar dem inte och han lämnar inte tillbaka dem och ibland kan vi få exakt samma prov flera veckor i rad!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Grattis Larsa på födelsedagen önskar Kelly och jag =)

  SvaraRadera